Skip to main content

Musicbox is een verzekeringstussenpersoon speciaal voor muzikanten en muziekverenigingen, koren, bands en culturele organisaties. Onze naam zegt het al; wij hebben passie voor muziek EN wij hebben een droom… Wij willen muziekverenigingen financieel ondersteunen en daarnaast verzekeren stiekem wat leuker maken.

Als kind hebben we allemaal de mystieke klanken van een muziekdoosje gehoord en beleeft; hoe bijzonder was dat? Musicbox (muziekdoos) refereert aan dit gevoel maar de naam wil ook het belang van de collectiviteit in de muziek benadrukken. Wat is nou leuker dan samen musiceren. Box in de naam Musicbox staat wat ons betreft dan ook voor het collectieve voordeel dat behaald kan worden wanneer je klant bij ons wordt. Daarnaast denken we met dit unieke concept out of the Box wat in onze ogen perfect past bij muzikanten. De creativiteit van de muziek brengt ons namelijk altijd weer buiten de gebaande paden.  

Wij laten muziek en verzekeringen met elkaar in contact komen. Bij ons kun je terecht voor advies over verzekeringen en het bemiddelen hierin. Omdat wij een verzekeringstussenpersoon zijn kunnen wij van de meeste gerenommeerde verzekeraars verzekeringen aanbieden.

Het unieke bij Musicbox is dat je € 100,- van je jaarlijkse premie terugkrijgt voor je muziekvereniging, wanneer je geen schade hebt gehad in dat jaar. En dat is jaar op jaar. Dus bijvoorbeeld vijf jaar geen schade gehad is € 500,- voor je  vereniging. Daarnaast is onze instrumentenverzekering zowel collectief als individueel te sluiten.

Onze doelgroep is elke muzikant of muziekliefhebber (fans) die passie heeft voor de HaFaBra. Als fan kun je zo ook financieel echt wat betekenen voor jouw vereniging. Ook koren, bands en de meer op entertainment gerichte muziekgroepen en culturele organisaties behoren tot onze doelgroep.

Als oprichters van Musicbox zijn wij zelf muzikant in hart en nieren. We zijn opgegroeid in de HaFaBra en dragen dit een warm hart toe. We hebben dus heel veel gevoel bij deze doelgroep en begrijpen haar passie en daarnaast willen we ons steentje bijdragen bij het financieel gezond maken of houden van muziekverenigingen.

Ja ook wij adviseren en bemiddelen in verzekeringen. Wij zijn anders doordat wij significant meer geld terug geven. Daarnaast geven wij geen geld terug aan grote goede doelen maar juist aan de eigen muziekvereniging die in onze ogen dit geld heel hard nodig heeft.

Wij horen zelf bij onze eigen doelgroep als muzikant. We horen dezelfde taal. Musicbox, een ander geluid in verzekeren.  Met dat andere geluid proberen wij een soort groepsgevoel te ontwikkelen onder onze klanten. En dat gaat verder dan verzekeren. Zo gaan we bijvoorbeeld elk kwartaal onder onze klanten een verloting houden met muziekprijzen.

Muziekverenigingen krijgen het steeds lastiger om het hoofd financieel boven water te houden. We zagen een mogelijkheid om een product dat iedereen heeft namelijk verzekeringen zo te in te zetten dat wanneer er geen schade vergoedt hoeft te worden de muziekvereniging van dit financiële voordeel kan profiteren. Op deze manier kunnen we de passie voor muziek combineren met iets waar we echt goed in zijn namelijk verzekeren.

We zijn echte verzekeringsspecialisten en hebben een achtergrond als ondernemer of bestuurder in het verzekeringswezen.

Als oprichters van Musicbox spelen we beide al vanaf dat we 8 jaar waren in verschillende orkesten en bands op euphonium, trombone, bas, slagwerk en trompet.

Het concept van Musicbox is uniek en samen met AssuradeurenGilde uit Coevorden opgezet. AssuradeurenGilde is een zogenaamde serviceprovider die namens een groot aantal gerenommeerde verzekeraars in volmacht zelf verzekeringen kunnen sluiten. Hierdoor zijn er meer smaken van verschillende verzekeraars die je kunt combineren in een verzekeringspakket; met maar één belang: maatwerk voor de klant. Daarnaast verzorgt AssuradeurenGilde de gehele administratie voor Musicbox. Op deze manier kan Musicbox zich volledig op u als klant en de muziekverenigingen richten.

Dat is niet nodig omdat Musicbox zaken doet met alle grote verzekeraars. Dit is mogelijk door de samenwerking met AssuradeurenGilde. Het voordeel van Musicbox voor de klant is dat wij wel aandacht hebben voor een specifieke doelgroep zoals die van muzikanten en muziekverenigingen.

Eigenlijk werkt dit heel simpel. Wanneer je geen schade hebt in een jaar dan scheelt dit niet alleen de verzekeraar geld omdat zij geen schade hoeft uit te keren. Ook AssuradeurenGilde hoeft minder kosten te maken in het afwikkelen van de schade met de verzekeraar. En uiteraard Musicbox zelf is ook geen schadebehandelingstijd kwijt. Een hele duidelijke win-win-win situatie die wij willen belonen door € 100,- te investeren in jou en ook onze passie namelijk de muziek!

Musicbox kan alle denkbare verzekeringen regelen voor zowel de muzikant als de muziekvereniging. Denk hierbij onder andere aan je inboedel, woonhuis, auto, aansprakelijkheid, … Maar ook zeker de unieke muziekinstrumentenpolis van Musicbox die zowel los afgesloten kan worden door de muziekkant zelf als ook collectief door het muziekorkest. De beroepsmusici en muziekwinkels kunnen uiteraard ook bij ons terecht.

Musicbox is in ieder geval niet duurder en inderdaad veelal ook goedkoper. Doordat wij met alle gerenommeerde verzekeraars zaken doen kunnen wij de best passende verzekeringen voor elke klant adviseren en afsluiten. Onze muziekinstrumentenpolis is zeer zeker de goedkoopste in de markt met de meest uitgebreide dekking.

Je krijgt geld terug wanneer je in een kalenderjaar geen schade hebt geclaimd bij Musicbox. Dit bekijken we per jaar en keren we dus ook per jaar uit. Wanneer je niet een heel jaar klant bent dan krijg je over dat deel van het jaar dat je verzekerd bent geld terug.

Je kunt op verschillende manieren contact met ons krijgen namelijk via de telefoon, mail, website of onze app.

Je bent volledig vrij om Musicbox eens een voorstel te laten doen voor jouw huidige verzekeringen. We laten je zien wat bij ons de premie gaat worden, waar je eventueel niet goed verzekerd bent of misschien wel te veel verzekerd bent en we geven transparant weer wat wij voor onze dienstverlening vragen. Mocht je ooit toch geen klant meer willen worden dan zijn alle contracten bij ons na een jaar maandelijks opzegbaar.

Als Musicbox hebben de uw privacy heel hoog in het vaandel. In alles wat we doen hanteren wij de uitgangspunten die de wet hier aan stelt in de zogenoemde AVG. Zie hiervoor tevens ons privacy statement.

Bij Musicbox betaal je een verzekeringspremie zonder provisie omdat wij van transparantie houden. Voor onze dienstverlening rekenen wij een vast bedrag per maand. Deze vergoeding is dus niet afhankelijk van het aantal verzekeringen waardoor wij echt onafhankelijk zijn.

Back to top