Skip to main content

Oprichter Musicbox

Rindert van der Eems

Rindert is geboren in Easterein, een plattelandsdorp in Friesland, waar hij samen met zijn drie broers opgroeide in het familiebedrijf van zijn ouders. De creativiteit die hij meekreeg vanuit de drukkerij was een welkome voedingsbron voor zijn grote passie: de muziek.

Al van jongs af aan speelt Rindert trompet en daarnaast later ook slagwerk. Hij is een echte generalist. Zo speelde hij onder andere bij de lokale fanfare, de bigband van de muziekschool, het fries jeugd harmonie orkest en het Frysk Fanfare orkest. Daarnaast was hij mede oprichter van de Friestalige band Sebeare waarvoor hij een groot deel van het repertoire heeft geschreven.

Begin jaren negentig na het afronden van het VWO in Sneek heeft Rindert Bedrijfseconomie gestudeerd aan de HEAO in Leeuwarden. Aansluitend heeft hij zijn assurantieopleidingen gevolgd en toen hij 30 jaar was alsnog bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

Zakelijk heeft Rindert vooral zijn sporen verdiend in het verzekeringswezen. Hierbij heeft hij zich van meerder kanten laten zien. Allereerst als adviseur voor zowel de particuliere als zakelijke verzekeringsklanten. De afgelopen 12 jaar heeft hij meerdere management en directiefuncties bekleed in de financiële sector en heeft hij een aantal transformaties mogen uitvoeren binnen een paar grote banken en verzekeraars.

De passie voor de muziek en het verenigingsleven zijn de drijfveren voor hem geweest om met Musicbox te komen. Samen met Jouke Wijnja was hij namelijk op zoek naar een concept waarbij muziek en verzekeren dusdanig gecombineerd kon worden zodat muziekverenigingen financieel ondersteund konden worden. Op het oog een ongebruikelijke combinatie maar samen met Jouke Wijnja is hij er in geslaagd deze droom te verwezenlijken.

Rindert speelt op dit moment nog slagwerk bij Kopergoud en is voorzitter van de fanfare Wilhelmina uit Easterein. Daarnaast heeft hij twee dochters en een zoon.

Oprichter van Musicbox

Jouke Wijnja

Geboren in Oudega SWF in een ondernemersgezin kreeg Jouke het dienstverlenen van huis uit mee.  Vaak heit even helpen was dan ook eigenlijk belangrijker dan school.

Ook muziek was belangrijk. Het hele gezin, vader, moeder, broer en zus was betrokken bij het korps of het koor in Oudega. Daar is de liefde van Jouke voor de euphonium ontstaan.  Veel oefenen, soms een uur per dag en Jouke kreeg les van Wiebren Valkema en later van Johannes Reijenga.  Tijdens de lagere en middelbare schooltijd waren ook het fries dammen en voetballen een belangrijke tijdsbesteding.    

Na zijn VWO aan het Bogerman in Sneek heeft Jouke Commerciele Economie gestudeerd aan de NHL in Leeuwarden. Daarna bij verschillende verzekeraars en intermediairs gewerkt als pensioenadviseur. In die tijd heeft Jouke ook een post HBO studie gedaan in pensioenen (BPLA).

Jouke werkt nu een aantal jaren als zelfstandige onder de naam Jouke Wijnja Assurantie en PensioenAdvies. De laaste 9 jaar heeft hij zich naast pensioen ook gespecialiseerd in schadeverzekeringen. Na 25 jaar is Jouke uitgegroeid tot een gedegen vakman op het gebied van schadeverzekering,  arbeidsongeschiktheid en pensioen. Daarnaast is Jouke  getrouwd en heeft samen met Getine twee zoons en een dochter. 

Belangrijke drijfveer voor Jouke om Musicbox samen met Rindert te ontwikkelen, is de maatschappelijke betrokkenheid die Musicbox teweeg brengt. Het geeft een echt nieuwe dimensie aan ondernemen.

Back to top